donderdag 23 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Gin Dag
Datum:
12 juni 2021
11 juni 2022

Wereld Gin Dag

Datum: zaterdag 11 juni 2022
Op de tweede zaterdag van juni wordt sinds 2009 de 'Wereld Gin Dag' (World Gin Day) georganiseerd door de Londense liefhebster Emma Stokes (Gin Monkey).

Gin is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen krijgt hij zijn specifieke smaak. De smaak van gewone gin is erg droog, waardoor hij zelden puur wordt gedronken. Vaak wordt gin gemixt met tonic tot een gin-tonic en voegt men ijs toe.

Gin stamt rechtstreeks van jenever af en heeft Nederlandse wortels. In de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) ontdekten Engelse huurlingen en soldaten de jenever, die zij "Dutch Courage" (Nederlandse Moed) noemden. Terug in Groot-Brittannië probeerden ze het recept na te maken en het woord 'jenever' ('ginevér') uit te spreken. In Engeland heeft deze drank een eigen ontwikkeling doorgemaakt, zodat het is uitgegroeid tot een typisch Brits product.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten