maandag 29 april 2024

Battle of Britain Day
Land / gebied: Verenigd Koninkrijk
Soort: Herdenkingsdag
Verenigd Koninkrijk De 'Battle of Britain Day' (Dag van de Slag om Engeland) is een belangrijke herdenkingsdag in het Verenigd Koninkrijk, waarbij jaarlijks op 15 september vooral de jachtvliegers van de Royal Air Force (RAF) worden geëerd.

De Slag om Engeland was een luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Duitse Luftwaffe en de Britse Royal Air Force (RAF), die begon op 10 juli 1940 en eindigde op 31 oktober van hetzelfde jaar. Op 15 september lanceerde de Luftwaffe een grootscheepse aanval op Londen en Zuidoost Engeland, waarbij de volledige Britse luchtmacht werd ingezet om het land (succesvol) te verdedigen. Een belangrijk moment voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog.

Een herdenkingsdag in het Verenigd Koninkrijk (UK).