Internationale Dag van de Liefdadigheid
Land / gebied: Verenigde Naties
Door de Verenigde Naties is 5 september ingesteld als 'Internationale Dag van de Liefdadigheid' (International Day of Charity).

Uitgeroepen door de Algemene Vergadering van de VN in 2012 ter herinnering aan de sterfdag van Moeder Teresa, oprichtster van de Missionarissen van Naastenliefde.

Door de bevolking van Hongarije is deze dag van naastenliefde in 2011 voor het eerst georganiseerd. Met de steun van de Hongaarse regering werd het idee voorgedragen aan de Verenigde Naties.

Moeder Teresa (26 augustus 1910 - 5 september 1997) was een Rooms-katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en in 1979 winnares van de Nobelprijs voor de Vrede. Zij zette zich in voor de armste mensen in India. In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 heilig.