Koningsspelen
Land / gebied: Nederland
Soort: Sportdag
Nederland De 11e editie van de Koningsspelen vindt plaats op vrijdag 26 april 2024. De Koningsspelen zijn een jaarlijks sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk Koningsontbijt geserveerd. De invulling van de sportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De eerste editie van de Koningsspelen werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de inhuldiging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Meestal op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag (27 april), behalve als die dag in een vakantie valt of op Goede Vrijdag. In dat geval worden de Koningsspelen een week eerder gehouden.

Een sportdag in Nederland.