Internationale Dag van de Nacho
Land / gebied: Internationaal
Begin jaren negentig ontstond de 'Internationale Dag van de Nacho' (International Day of the Nacho) die jaarlijks plaatsvindt op 21 oktober en vooral in de VS en Mexico populair is.

Internationale Dag van de NachoNacho's zijn in 1943 uitgevonden door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Hij serveerde aan een aantal soldatenvrouwen in zijn restaurant 'El Moderno' in Pierdras Negras (Mexico) onder de naam "Nacho's Especiales" driehoekige tortilla's met jalapeño (groene chilipeper) en cheddar (kaas).

Nacho's zijn een gerecht uit de Tex-Mexkeuken. Ze worden zowel als hoofdgerecht als bij wijze van snack gegeten. Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas, soms vlees (meestal gehakt). Er zijn ook andere ingrediënten mogelijk, zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Het gerecht wordt vervolgens in de pan of oven verwarmd.