Universal Children's Day
Land / gebied: Australië
Australië Op de vierde woensdag van oktober wordt in Australië de Universal Children's Day (Universele Dag van de Kinderen) gehouden tijdens Children's Week, waarin de rechten van het kind centraal staan.

In 1954 hebben de Verenigde Naties 20 november uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en de lidstaten opgeroepen een eigen dag te organiseren. Australië heeft ervoor gekozen dit in oktober te doen.

Tot 1977 organiseerde elke staat van Australië op een zelf bepaalde datum Children's Week. Sinds de jaren tachtig begint in heel Australië Children's Week (Week van de Kinderen) op de zaterdag voor de vierde woensdag van oktober (Universele Dag van de Kinderen) en eindigt op de volgende zondag.

Een feestdag in Australië.