Wereldhumanismedag
jaarlijks op 21 juni

Wereldhumanismedag

Datum: woensdag 21 juni 2017
Land / gebied: Wereld
Wereldhumanismedag is een internationale feestdag en wordt gevierd op 21 juni, de langste dag van het jaar. Humanisten en humanistische organisaties komen bij elkaar voor lezingen, conferenties, picknicks en andere activiteiten. Ze vieren de waarden en idealen van het humanisme wereldwijd.

De dag werd in de jaren tachtig door de Internationale Humanistische en Ethische Unie (IHEU) uitgeroepen tot World Humanist Day.

Ook in 2014 wordt Wereldhumanismedag weer groots gevierd, met diverse activiteiten door het land en een groot festival in Haarlem. Daarnaast zendt omroep Human weer speciale Wereldhumanismedag programma's uit op radio en tv.

iHuman: ik ben online, dus ik ben. Dat is het thema dit jaar. Facebook en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat doet het met ons om altijd online te zijn? Met onze tijdsbeleving? Met hoe wij denken over contact maken? Over creativiteit? En hoe ziet onze toekomst eruit? Op 21 juni ontdek je er meer over.