zondag 25 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Duitse Eenheid
Datum:
jaarlijks op 3 oktober

Dag van de Duitse Eenheid

Datum: zondag 3 oktober 2021
Land / gebied: Duitsland
Soort: Nationale feestdag
Duitsland Officiële feestdag. Op 3 oktober 1990 hield de DDR op te bestaan en werd terug samengevoegd bij West-Duitsland, de BRD (Bundesrepublik Deutschland). 3 oktober is de nationale feestdag van Duitsland (Tag der Deutschen Einheit).

Dag van de Duitse Eenheid
West-Duitsland, dat economisch veel sterker was, investeerde miljarden om Oost-Duitsland uit het slop te trekken. De DDR was kort na de tweede wereldoorlog ontstaan uit een afspraak tussen de geallieerde machten (VS, GB en SU).

De Sovjet-Unie eiste een groot deel van Duitsland op om onder haar invloed te laten staan. Tijdens de koude oorlog (rond '60-er jaren) werd de tegenstelling letterlijk bekrachtigd door de bouw van "de muur" langs de grens van de twee staten en dwars door de gedeelde hoofdstad Berlijn.

De val van de Berlijnse muur (Fall der Mauer) wordt jaarlijks herdacht op 9 november.

Een feestdag in Duitsland, Europese Unie.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten