Deutsch-Französischer Tag
Land / gebied: Duitsland, Frankrijk
Duitsland Frankrijk Jaarlijks op en rond 22 januari wordt er stilgestaan bij de vriendschapsband tussen Duitsland en Frankrijk. De 'Deutsch-Französischer Tag' (Journée Franco-Allemande) bestaat sinds 2003, de veertigste verjaardag van het Élysée-verdrag.

Het Élysée-verdrag (ook bekend als het vriendschapsverdrag) is een verdrag dat op 22 januari 1963 door de Duitse bondskanselier Adenauer en de Franse president de Gaulle werd ondertekend in het Élysée-paleis in Parijs om de vriendschap tussen Frankrijk en Duitsland te bezegelen.

Deze 'Duits-Franse dag' heeft tot doel jongeren van beide landen vertrouwd te maken met het buurland en zijn culturele rijkdom. Vooral op scholen is er aandacht voor de bilaterale betrekkingen en het belang van de vriendschap tussen beide landen.

Een feestdag in Duitsland, Frankrijk.