zondag 20 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van het Ministerie van Religieuze Zaken
Datum:
jaarlijks op 3 januari

Dag van het Ministerie van Religieuze Zaken

Datum: zondag 3 januari 2021
Land / gebied: Indonesië
Indonesië Hari Kementerian Agama Republik Indonesia. Op 3 januari wordt er in Indonesië stilgestaan bij de oprichting van het Ministerie van Religieuze Zaken (ook: Ministerie van Godsdienst). Geen officiële vrije dag, maar er vinden diverse activiteiten plaats.

Dag van het Ministerie van Religieuze Zaken
Het Ministerie van Religieuze Zaken van Indonesië werd officieel opgericht op 3 januari 1946. Het nam zaken met betrekking tot het huwelijk, de moskee en de hadj over van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de religieuze rechtbank van het ministerie van Justitie en het godsdienstonderwijs van het ministerie van Onderwijs.

Indonesië is grondwettelijk een seculiere staat die de vrijheid van godsdienst waarborgt. Meer dan 80% van de bevolking is moslim. Daarnaast kent Indonesië vijf andere officiële godsdiensten: christendom (protestantisme en katholicisme), hindoeïsme, boeddhisme en confucianisme. Alle religies worden door het Ministerie van Religieuze Zaken vertegenwoordigd met een eigen afdeling.

Een feestdag in Indonesië.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten