Dag van het Ministerie van Religieuze Zaken
Land / gebied: Indonesië
Indonesië Hari Kementerian Agama Republik Indonesia. Op 3 januari wordt er in Indonesië stilgestaan bij de oprichting van het Ministerie van Religieuze Zaken (ook: Ministerie van Godsdienst). Geen officiële vrije dag, maar er vinden diverse activiteiten plaats.

Het Ministerie van Religieuze Zaken van Indonesië werd officieel opgericht op 3 januari 1946. Het nam zaken met betrekking tot het huwelijk, de moskee en de hadj over van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de religieuze rechtbank van het ministerie van Justitie en het godsdienstonderwijs van het ministerie van Onderwijs.

Indonesië is grondwettelijk een seculiere staat die de vrijheid van godsdienst waarborgt. Meer dan 80% van de bevolking is moslim. Daarnaast kent Indonesië vijf andere officiële godsdiensten: christendom (protestantisme en katholicisme), hindoeïsme, boeddhisme en confucianisme. Alle religies worden door het Ministerie van Religieuze Zaken vertegenwoordigd met een eigen afdeling.

Een feestdag in Indonesië.