vrijdag 25 september 2020

jaarlijks op 18 april

Onafhankelijkheidsdag Zimbabwe

Datum: zondag 18 april 2021
Land / gebied: Zimbabwe
Soort: Nationale feestdag
Zimbabwe Op 18 april 1980 verklaart Zimbabwe (het voormalig Zuid-Rhodesië) zich onafhankelijk van Groot-Brittannië.

OnafhankelijkheidsdagTijdens de eerste viering in 1980 waren Bob Marley & The Wailers uitgenodigd om op te treden. Na het hijsen van de vlag waren de eerste officiële woorden die in Zimbabwe klonken: "Ladies and gentleman, Bob Marley and The Wailers!"

'Zimbabwe' - het lied van Bob Marley - heeft ZANLA (Zimbabwe National Liberation Army) in hun strijd naar onafhankelijkheid geïnspireerd.

Een feestdag in Zimbabwe.