zaterdag 26 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Slag bij San Jacinto
Datum:
jaarlijks op 14 september

Slag bij San Jacinto

Datum: maandag 14 september 2020
Land / gebied: Nicaragua
Soort: Nationale feestdag
Nicaragua Batalla de San Jacinto. Op 14 september 1856 vond de slag bij San Jacinto plaats. De Nicaraguanen versloegen de indringers. Een officiële feestdag (día feriado) in Nicaragua, die gevierd wordt met kleurrijke parades en vlagvertoon.

Slag bij San JacintoDe slag bij San Jacinto was een belangrijk moment in de strijd tussen het gezamenlijke leger van een aantal Midden-Amerikaanse staten en Amerikaanse vrijbuiters (burgers van de VS), die op eigen houtje probeerden de macht over te nemen.

In de morgen van 14 september 1856 werden de Amerikanen in een vier uur durend gevecht verslagen. Deze overwinning zorgde ervoor dat de onafhankelijkheid van Nicaragua werd hersteld. De leider van de Nicaraguaanse troepen, José Dolores Estrada, is een nationale held van het land.

Op 15 september viert Nicaragua (net als veel andere Midden-Amerikaanse landen) de onafhankelijkheid van Spanje van 1821.

Een feestdag in Nicaragua.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten