donderdag 9 juli 2020

Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

Vrijheidsdag
jaarlijks op 27 april

Vrijheidsdag

Datum: maandag 27 april 2020
Land / gebied: Zuid-Afrika
Soort: Nationale feestdag
Zuid-Afrika Dag van de Vrijheid. African Freedom Day. Nationale feestdag. Herdenking van de eerste democratische verkiezingen die in Zuid-Afrika werden gehouden op 27 april 1994.

Ondanks dat in andere Afrikaanse landen al eerder democratische verkiezingen plaats vonden wordt het feit van de eerste democratische verkiezing in Zuid-Afrika, gekoppeld aan de afschaffing van de apartheid, gezien als een overwinning van het hele continent.

Een feestdag in Zuid-Afrika.