De heksen van Pendale

Dit is een plaatselijk verhaal uit mijn streek in Noordwest Engeland. Het is een echt verhaal, het gebeurde in 1605.
In de buurt van een grote heuvel vonden vreemde gebeurtenissen plaats. De heuvel heet Pendale en ligt op de zoom van het Pennine-gebergte.
Mensen zeggen dat ze geesten hebben gezien, dat mensen vervloekt werden (en zelfs vermoord) en dieren stierven. Rond deze zwarte, eenzame heuvel worden mensen echt bang en er hangt veel vrees in de lucht.
Na een lang onderzoek blijkt dat een mogelijke oorzaak voor deze gebeurtenissen en atmosfeer, veroorzaakt wordt door vier oude dames die destijds bovenop de Pendale-hill woonden. Volgens de plaatselijke bevolking waren de dames echt raar. Ze leefden in een oud hol. Ze baden tot geesten en maakten recepten voor mensen om hen te genezen van problemen.
Desondanks is de angst voor deze dames groter. Ze werden opgepakt en in Lancaster Castle gevangen gehouden. In het kasteel vond een groot heksenproces plaats. De rechter oordeelde dat de dames schuldig waren en liet ze ophangen. De executieplaats wordt nog altijd 'witches corner' genoemd.
Het vreemdste in dit verhaal is dat het lijkt of de dames trots waren op hun manier van leven. Ze zeiden dat ze niets slechts gedaan hadden, maar wel dat ze in ieder geval heksen waren.
Na de dood van de heksen bleven er vreemde dingen gebeuren op de Pendale-hill en mensen zeggen dat het er spookt: de geesten van de vier heksen zijn er nog altijd.
*   *   *
Een heksenverhaal uit Noordwest Engeland over een spookheuvel.