zaterdag 25 mei 2024

Volksverhalen Almanak


De verjaardag van Jezus


Geliefden,
Zoals je weet zijn we dicht bij Mijn verjaardag, elk jaar wordt die door jullie gevierd. Gedurende die tijd geven jullie elkaar veel cadeautjes, is er muziek ter ere van Mij en het eten is uitstekend.
Het is fijn te weten dat in ieder geval er mensen zijn die Mijn verjaardag niet vergeten zijn. Vroeger wist iedereen nog de reden van Mijn feest, en waren ze dankbaar voor alles wat Ik voor ze deed. Maar in deze tijd weet bijna niemand dat meer. Families en vrienden komen bij elkaar en hebben een fijne tijd samen.
Ik kan me vorig jaar nog herinneren...
Het was groot feest met mooie gedekte tafels, heerlijke gerechten, fruit, noten en chocolade, gebak en drankjes. Ook de versieringen maakten het extra feestelijk. Maar weet je, Ik was niet uitgenodigd. Ik was wel de eregast maar men was vergeten Mij een uitnodiging te sturen. Het feest was ter ere van Mij, maar Ik was er niet bij. Terwijl Ik er zo graag bij geweest zou zijn.
Om je de waarheid te zeggen, verbaasde het Me niet, want al de vorige jaren vond Ik de deur gesloten. Omdat Ik niet was uitgenodigd, besloot Ik toch stilletje binnen te gaan en in een hoekje naar het feest te kijken.Iedereen was aan het drinken, men vertelde elkaar moppen en ze lachten overal om. Ze hadden het geweldig.
Tot overmaat van ramp, kwam er een dikke man in een rood pak binnen, hij had een lange witte baard. En hij riep steeds HO HO HO en hij leek dronken. Hij ging op een stoel zitten en alle kinderen kwamen aangerend alsof het feest voor hem was.
Om middernacht omhelsde iedereen elkaar, Ik stak Mijn armen wijd uit en wachtte tot iemand Mij zou omhelzen... maar niemand dacht eraan.
Toen gingen ze de pakjes uitpakken en Ik keek of er voor Mij een pakje bij was, maar nee! Hoe zou jij je voelen als je jarig was en iedereen kreeg een cadeautje behalve jij, de jarige? Toen begreep Ik dat Ik niet welkom was en ging stilletjes weg.
Wat zou Ik het fijn vinden als je de komende kerst Mij mee liet vieren. Dat Ik mee mocht delen in het feit dat Ik 2000 jaar geleden geboren werd, om voor jou te sterven aan het kruis, zodat jij mag leven. Mijn enige wens voor kerst is: dat jij dit gelooft met je hele hart.
Ik zal je wat vertellen... Ik ben zelf een feest aan het voorbereiden, een feest zoals geen mens kan bedenken. Ik ben al bezig met de uitnodigingen te schrijven en er is ook een uitnodiging voor jou bij.
Ik zal je naam schrijven met gouden letters in een groot gastenboek. Alleen diegene die in dat boek staan mogen binnen komen en mee feesten. Diegene die Mijn uitnodiging niet aannemen, laat ik buiten staan. Bereid je voor, want als alles klaar is, begint het feest. Ik houd van je.
Jezus
*   *   *
Samenvatting
Een kerstverhaal vanuit het perspectief van Jezus.
Trefwoorden
Basisinformatie
Thema
Populair
Verder lezen