De Nationale Voorleesdagen
Land / gebied: Nederland
Nederland Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er 'De Nationale Voorleesdagen'. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Het 'Prentenboek van het Jaar' staat centraal tijdens deze campagne. 'De Nationale Voorleesdagen' zijn een initiatief van Stichting Lezen.

Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen. Bekende Nederlanders lezen voor op basisscholen en voor kleuters is een speciaal ontbijt om ze vroeg enthousiast te maken. Het doel van 'De Nationale Voorleesdagen' is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

'De Nationale Voorleesdagen' worden geopend met Het Nationale Voorleesontbijt.