Guru Har Rai Ji
Land / gebied: Wereld (Sikhs)
Religie: Sikhisme
Sikhisme Goeroe Har Rai was de zevende goeroe van de sikhs. Hij werd geboren op 26 februari 1630 en werd goeroe op 8 maart 1644 als opvolger van zijn grootvader, Goeroe Hargobind.

Onder leiding van Har Rai maakte de sikhgemeenschap een vrij zwakke periode door. In tegenstelling tot zijn grootvader zocht Har Rai vooral de vrede met het Mughal, om zo onderdrukking te voorkomen. Onder zijn leiding werd er minder aandacht besteed aan missionariswerk. Bij gebrek aan aansprekende resultaten ontstond er binnen de sikhgemeenschappen oppositie tegen Har Rai.

Alvorens Goeroe Har Rai stierf op 30 mei 1661, benoemde hij zijn zoon Goeroe Har Krishan tot volgende goeroe van de sikhs. Deze was toen slechts vijf jaar oud.