International Survivors of Suicide Day
Land / gebied: Internationaal
Op de zaterdag voorafgaand aan Thanksgiving Day (de vierde donderdag van november) is het 'International Survivors of Suicide Day' (Internationale Dag voor de Nabestaanden van Zelfdoding). In 1999 ingesteld door het Amerikaans Congres.

De vader van de Amerikaanse senator Harry Reid pleegde in 1972 zelfmoord. Als nabestaande van een suïcidant vond hij het belangrijk dat er een dag kwam voor mensen die door zelfmoord een naaste familielid hebben verloren om troost, steun, hulp en meer begrip te krijgen van hun omgeving. De 'National Survivors of Suicide Day' werd door het Amerikaans Congres in 1999 in het leven geroepen en de dag werd als snel in alle staten van de Verenigde Staten gehouden. Binnen enkele jaren volgde de rest van de wereld en werd de dag omgedoopt tot de 'International Survivors of Suicide Day'.

Op 10 september vindt jaarlijks de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding plaats: Wereld Suïcide Preventie Dag (World Suicide Prevention Day).

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.