Weekend van de Wetenschap
Land / gebied: Nederland
Nederland Weekend van de WetenschapHet 'Weekend van de Wetenschap' is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie, dat plaatsvindt in het eerste weekend van oktober.

Bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea openen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven.

Het doel van het 'Weekend van de Wetenschap' is het onderstrepen van het belang van wetenschap en technologie voor onze maatschappij. De activiteiten tijdens het 'Weekend van de Wetenschap' worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en / of technologische organisaties en instellingen. Deze deelnemers geven inhoud aan het landelijke evenement.

Een feestdag in Nederland.