zaterdag 19 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Afschaffing slavernij
Datum:
jaarlijks op 20 december

Afschaffing slavernij

Datum: zondag 20 december 2020
Land / gebied: Réunion
Soort: Nationale feestdag
Réunion Abolition de l'Esclavage. In het Frans overzees departement Réunion wordt jaarlijks op 20 december de afschaffing van de slavernij in 1848 gevierd met een nationale feestdag (vrije dag).

Afschaffing slavernij
Réunion (Frans: La Réunion) is een eiland en Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Omdat Réunion een Frans departement is, maakt het deel uit van de Europese Unie.

Het toentertijd onbewoonde Réunion werd in 1513 ontdekt door de Portugezen. Het eiland kwam in 1642 in het bezit van de Fransen en het werd - tot de opening van het Suezkanaal - een belangrijke tussenstop op de Oost-Indische handelsroute.

Veel slaven waren nodig om op de koffieplantages van het eiland te werken. Gedurende twee eeuwen haalde Frankrijk Afrikaanse, Chinese, Maleisische en Indiase arbeiders naar het eiland. In 1690 werden alle niet-Europeanen tot slaaf gemaakt. De slavernij werd afgeschaft op 20 december 1848.

Een feestdag in Réunion.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten