donderdag 24 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Anniversary of the Statute of Westminster
Datum:
jaarlijks op 11 december

Anniversary of the Statute of Westminster

Datum: vrijdag 11 december 2020
Land / gebied: Canada
Canada In 1931 werd het 'Statuut van Westminster' door het Britse parlement aangenomen waardoor Canada de facto onafhankelijkheid verkreeg in alle aangelegenheden. Met het hijsen van de Canadese en Britse vlag op o.a. overheidsgebouwen wordt in Canada jaarlijks op 11 december hierbij stilgestaan.

Anniversary of the Statute of Westminster
Het 'Statuut van Westminster' regelt de onderlinge verhoudingen tussen de Britse dominions en het Verenigd Koninkrijk. Via dit statuut verkregen de dominions Australië, Canada, de Ierse Vrijstaat, Nieuw-Zeeland, Newfoundland en de Unie van Zuid-Afrika onafhankelijkheid in alle aangelegenheden tenzij de dominions er op eigen verzoek van af zagen. De wet is momenteel nog steeds van kracht in Groot-Brittannië, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland.

Een feestdag in Canada.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten