Bevrijdingsdag
Land / gebied: Oost-Timor
Oost-Timor Herdenking van de bevrijding van de Indonesische bezetting na het referendum waarin de bevolking zich uitsprak voor onafhankelijkheid. Oost-Timor werd bevrijd door een troepenmacht van de Verenigde Naties.

Op 30 augustus 1999 stemden de Oost-Timorezen via een referendum met een overweldigende meerderheid voor onafhankelijkheid (zie: Consultation Day). De reactie van de Indonesische regering op deze stemming leidde tot gewelddaden die bedreven werden door regeringstroepen en een pro-Indonesische militie. Duizenden mensen vonden daarbij de dood.

Op 20 september 1999 stuurden de Verenigde Naties een troepenmacht, onder Australische leiding, naar Oost-Timor om de lokale bevolking te beschermen en de orde te herstellen.

Een feestdag in Oost-Timor.