Dag van de provincie Choiseul
Land / gebied: Salomonseilanden (Choiseul)
Salomonseilanden Regionale feestdag, jaarlijks op 25 februari. Choiseul is een provincie van de Salomonseilanden. Op 25 februari 1995 werd de provincie gecreëerd door een splitsing van de provincie Western.

Toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Alvaro de Mendaña de Neira het eiland in 1568 ontdekte noemde hij het San Marcos (Sint Marcus). Na deze eerste landing is het eiland 200 jaar vergeten tot de Franse ontdekkingsreiziger Louis Antoine de Bougainville het eiland her-ontdekte en noemde naar de Minister van Buitenlandse Zaken en staatsman Étienne-François de Choiseul

Net als Buka, Bougainville (beide nu onderdeel van Papoea-Nieuw-Guinea) Santa Isabel en Ontong Java maakte Choiseul tot 1899 onderdeel uit van de Duitse Salomonseilanden. Van 1899 tot 1978 werden de eilanden onderdeel van de Britse Salomonseilanden.

Een feestdag in de Salomonseilanden.