woensdag 29 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Election Day
Datum:
2 november 2021
8 november 2022

Election Day

Datum: dinsdag 2 november 2021
Land / gebied: Verenigde Staten
Verenigde Staten Op de dinsdag na de eerste maandag van november worden jaarlijks op 'Election Day' (Dag van de Verkiezingen) in de Verenigde Staten verkiezingen gehouden voor publieke functies op zowel nationaal, regionaal als lokaal niveau.

In de even jaren worden op 'Election Day' verkiezingen gehouden voor het Amerikaanse Congres. Alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden en een derde van de 100 senatoren worden dan verkozen.

Ook de verkiezing van de president vindt in de jaren die door 4 deelbaar zijn op deze dag plaats:
 • dinsdag 3 november 2020
 • dinsdag 5 november 2024
 • dinsdag 7 november 2028

 • Twee jaar na de presidentsverkiezingen vinden op 'Election Day' de zgn. 'midterms' plaats. Deze tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres vormen een belangrijke graadmeter voor de populariteit van de president.

  In een aantal staten is 'Election Day' een officiële vrije dag en er gaan stemmen op om dit op nationaal niveau in te voeren. 'Election Day' werd in 1854 door het Congres ingesteld.

  Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).

  Meer informatie (externe link)

  Zie ook

  Actueel

  Komende feesten