Dag van de Bouw
Land / gebied: Nederland
Nederland De 'Dag van de Bouw' is een jaarlijkse open dag in Nederland waarop men bouwprojecten en bouwlocaties kan bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. De 'Dag van de Bouw' is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven.

De eerste 'Dag van de Bouw' vond in 2006 plaats. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen op de 'Dag van de Bouw' hun bouwhekken voor jou. In meerdere regio's verspreid over heel Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie.