donderdag 13 augustus 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.Dag van de Architectuur
Datum:
19 t/m 21 juni 2020

Dag van de Architectuur

Datum: vrijdag 19 t/m zondag 21 juni 2020
Land / gebied: Nederland
Nederland Sinds 1986. In het weekend van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni 2020 viert Nederland de 'Dag van de Architectuur'. Tijdens de 'Dag van de Architectuur' worden tal van gebouwen opengesteld, kunnen bijzondere plekken worden bezocht en worden activiteiten georganiseerd. Het doel van de 'Dag van de Architectuur' is het onder de aandacht brengen van architectuur bij een zo groot mogelijk publiek.

Verspreid over het land vinden vele architectuurevenementen plaats, zoals boot-, fiets- en wandeltochten langs bijzondere bouwkunst. Maar ook activiteiten voor kinderen, lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen.

De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) is initiator van de 'Dag van de Architectuur'. De organisatie van activiteiten is in handen van lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architectenbureaus.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten