Dag van de Architectuur
Land / gebied: Nederland
Nederland Sinds 1986. Ieder jaar vindt in juni de 'Dag van de Architectuur' plaats. Tijdens de 'Dag van de Architectuur' worden tal van gebouwen opengesteld, kunnen bijzondere plekken worden bezocht en worden activiteiten georganiseerd. Het doel van de 'Dag van de Architectuur' is het onder de aandacht brengen van architectuur bij een zo groot mogelijk publiek.

Verspreid over het land vinden vele architectuurevenementen plaats, zoals boot-, fiets- en wandeltochten langs bijzondere bouwkunst. Maar ook activiteiten voor kinderen, lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen.

De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) is initiator van de 'Dag van de Architectuur'. De organisatie van activiteiten is in handen van lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architectenbureaus.