donderdag 9 december 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Vlag
Datum:
jaarlijks op 2 maart

Dag van de Vlag

Datum: woensdag 2 maart 2022
Land / gebied: Bangladesh
Bangladesh Jaarlijks op 2 maart is het in Bangladesh 'National Flag Day' ter herinnering aan het eerste hijsen van de vlag op 2 maart 1971 op de campus van de Universiteit van Dhaka.

De vlag van Bangladesh bestaat uit een rode cirkel op een groen veld. De rode schijf vertegenwoordigt de zon die opgaat boven Bangladesh, en ook het bloed van degenen die voor de onafhankelijkheid van het land zijn gestorven. Het groene gebied staat voor de glooiing van Bangladesh en de vitaliteit en jeugd van het land. Groen wordt ook vaak gezien als de kleur van de islam.

Dag van de Vlag
Het ontwerp is gebaseerd op een gelijkaardige vlag die tijdens de Bevrijdingsoorlog van Bangladesh van 1971 werd gebruikt. Deze vlag bevatte een oranjegele kaart van Bangladesh op een rode zon. Ze werd voor het eerst gehesen op 2 maart 1971 op de campus van de Universiteit van Dhaka.

De Bengaalse vlag werd officieel in gebruik genomen op 17 januari 1972.

Een feestdag in Bangladesh.

Zie ook

Actueel

Komende feesten