Dag van de Vlag
Land / gebied: Liberia
Soort: Nationale feestdag
Liberia Sinds 1915 is 'National Flag Day' jaarlijks op 24 augustus een officiële feestdag in Liberia. De vlag van Liberia is gebaseerd op de vlag van de Verenigde Staten, hetgeen een gevolg is van de historische band tussen beide landen. Liberia is gesticht door vrijgelaten slaven uit de Verenigde Staten.

De vlag is aangenomen op 26 juli 1847, de dag dat Liberia zich onafhankelijk verklaarde van de Verenigde Staten. De vlag heeft elf rode en witte strepen, die de elf ondertekenaars van de Liberiaanse onafhankelijkheidsverklaring symboliseren. Rood en wit symboliseren moed en moraliteit. De witte ster vertegenwoordigt de vrijheid die de slaven kregen om naar Afrika te gaan; het blauwe vierkant vertegenwoordigt Afrika.

Een feestdag in Liberia.