vrijdag 25 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van het Kinderdagverblijf
Datum:
jaarlijks op 21 april

Dag van het Kinderdagverblijf

Datum: woensdag 21 april 2021
De 'Dag van het Kinderdagverblijf' vindt plaats op 21 april 2020. De dag viert de voorschoolse opvang voor jonge kinderen (baby's en peuters) en eert Friedrich Fröbel, de bedenker van het concept "Kindergarten".

Friedrich Fröbel (21 april 1782 - 21 juni 1852) was een Duits opvoedkundige. Hij is de oprichter van de eerste Duitse kleuterschool in 1837 in Bad Blankenburg (Thüringen). Het was een instituut voor kinderen jonger dan zes jaar, die hij halve dagen bezighield met allerhande zelfbedachte werkjes die hij leerzaam achtte. In 1840 hernoemde hij de school een "Kindergarten" (een tuin van kinderen voor kinderen).

In de hedendaagse taal heeft het door Fröbel geïntroduceerde woord "Kindergarten" zich een plaats veroverd als een kinderdagverblijf zonder speciale educatieve functie.

Deze dag wordt vooral in de Verenigde Staten (Kindergarten Day) en Duitsland (Kindergarten-Tag) gevierd. Oorsprong en initiatief onbekend.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten