maandag 29 april 2024

Día Nacional del Tango
Land / gebied: Argentinië
Argentinië Elk jaar op 11 december is het in Argentinië de 'Nationale Dag van de Tango'.

Día Nacional del TangoDe datum van deze culturele dag is gekozen vanwege de geboortedag van twee belangrijke personen voor de Argentijnse tango: de tangozanger Carlos Gardel en dirigent Julio de Caro. De componist Ben Molar is de initiatiefnemer van de 'Nationale Tango Dag' en op 11 december 1977 werd de eerste georganiseerd in Buenos Aires.

Nog steeds vormt de hoofdstad van Argentinië het centrum van de tango en wie op deze dag in Buenos Aires komt, kan verschillende tangofestivals bezoeken en tangodansers op straat tegenkomen. Ook worden er door dansscholen (gratis) kennismakingslessen aangeboden.

De tango is een van de meest kenmerkende uitingen van de Argentijnse cultuur, die muziek, dans en poëzie omvat. Sinds 2009 staat de tango op de 'Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid' (UNESCO).

Een feestdag in Argentinië.