Internationale Dag van het Geluk
Land / gebied: Verenigde Naties
De 'Internationale Dag van het Geluk' (International Day of Happiness) wordt wereldwijd jaarlijks op 20 maart gevierd. Ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2012.

Op deze dag wordt het 'gelukkigste land ter wereld' bekendgemaakt in het World Happiness Report. Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10 van meest gelukkige landen.

Top 10 2020
1. Finland
2. Denemarken
3. Zwitserland
4. IJsland
5. Noorwegen
6. Nederland
7. Zweden
8. Nieuw-Zeeland
9. Oostenrijk
10. Luxemburg

Duitsland en Belgiƫ staan respectievelijk op plek 17 en 20, net voor de Verenigde Arabische Emiraten op plek 21. Het Verenigd Koninkrijk staat op plek 13 en de Verenigde Staten op plek 19. De lijst komt tot stand op basis van een serie vragen aan inwoners van meer dan 150 landen over zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning.

Resolutie A/RES/66/281
The General Assembly, conscious that the pursuit of happiness is a fundamental human goal, recognizing also the need for a more inclusive, equitable and balanced approach to economic growth that promotes sustainable development, poverty eradication, happiness and the well-being of all peoples, decides to proclaim 20 March the International Day of Happiness, invites all Member States, organizations of the United Nations system and other international and regional organizations, as well as civil society, including non-governmental organizations and individuals, to observe the International Day of Happiness in an appropriate manner, including through education and public awareness-raising activities.