Wereld Feesten Almanak


Amsterdam Gay Pride
Datum:
28 juli t/m 5 augustus 2018
2 t/m 4 augustus 2019


Amsterdam Gay Pride

Datum: zaterdag 28 juli t/m zondag 5 augustus 2018
Land / gebied: Nederland (Amsterdam) (Lhbt's)
Nederland De twee-en-twintigste editie van de 'Amsterdam Gay Pride' vindt plaats van 28 juli t/m 5 augustus 2018 in Amsterdam met op zaterdag 4 augustus de Canal Parade.

Amsterdam Gay PrideAmsterdam Gay Pride vindt sinds 1996 jaarlijks in Amsterdam plaats tijdens het eerste weekend van augustus.

Amsterdam Gay Pride is het jaarlijkse hoogtepunt voor gay Amsterdam met straatfeesten, gay dance parties en de wereldberoemde Canal Parade over de Amsterdamse grachten. De Canal Parade is een bonte stoet van boten op de eerste zaterdag van augustus (13:30 uur), die voert vanaf het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oude Schans naar het Oosterdok. Verder zijn er straatfeesten in de diverse gay-uitgaansstraten in Amsterdam.

Jaarlijks komen enige honderdduizenden bezoekers op dit evenement af. Homo en hetero, jong en oud, ze hebben het allemaal hartstikke gezellig!

Feesten en evenementen
Op vrijdagavond gaan de streetparties van start in de Reguliersdwarsstraat (jong, trendy), Amstel (Nederlandstalig), Westerkerk / Homomonument (enigszins alternatief), Amstelveld (club, gemengd), Paardenstraat (vrouwen) en Halvemaansteeg / Rembrandtplein (Nederlandstalig, populair). 's Nachts wordt er flink doorgefeest bij Reflexxx in Escape.

Amsterdam Gay PrideOp zaterdag vindt het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride plaats met beroemde Canal Parade over de Amsterdamse grachten. In de middag, vanaf 13:30 uur, varen de boten vanaf het Westerdok over de Prinsengracht naar de Amstel en langs de Stopera. Elk jaar staan zo'n 350.000 toeschouwers langs de kant.

Amsterdam Gay Pride
Foto: de jaarlijkse Canal Parade is het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride

Na de Canal Parade beginnen de streetparties vroeg in de middag. De zaterdagnacht is de grote partynight met verschillende grote feesten (o.a. de Whiteparty in de Melkweg).

Zondag is de laatste dag van de Amsterdam Gay Pride.

Een feestdag in Nederland.

Zie ook

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Actueel