zondag 1 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Sushi Dag
Datum:
jaarlijks op 18 juni

Internationale Sushi Dag

Datum: vrijdag 18 juni 2021
Land / gebied: Internationaal
Jaarlijks is het op 18 juni 'Internationale Sushi Dag' (International Sushi Day). Een Facebook-initiatief van Chris DeMay die in 2009 een sushi fanpage maakte en al snel miljoenen volgers had. Daarop werd besloten de 'Internationale Sushi Dag' op 18 juni in het leven te roepen.

Internationale Sushi Dag
Liefhebbers van sushi grijpen deze dag aan om in een Japans restaurant sushi te gaan eten of thuis zelf sushi te maken.

Sushi is een gerecht uit de Zuidoost Aziatische keuken. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst (en vaak ook uit zeewier) en is met rijstazijn gezuurd. Dit wordt typisch gecombineerd met andere ingrediënten zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst.

Sushi heeft een doorsnede van enkele centimeters en wordt vaak geserveerd met gember, wasabi en sojasaus.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten