maandag 21 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Melbourne Cup Day
Datum:
3 november 2020
2 november 2021

Melbourne Cup Day

Datum: dinsdag 3 november 2020
Land / gebied: Australië (Victoria)
Soort: Sportwedstrijd
Australië De eerste dinsdag van november is traditiegetrouw de dag van de 'Melbourne Cup' - de grootste paardenrace van Australië. Inwoners van Melbourne zijn op 'Melbourne Cup Day' vrij. Ook in andere steden van de deelstaat Victoria is het een officiële vrije dag.

Melbourne Cup Day
De 'Melbourne Cup' wordt sinds 1861 gehouden op Flemington Racecourse en maakt deel uit van 'Spring Carnival' - de verzamelnaam van de kleine twee maanden waarin vele paardenraces plaatsvinden.

De 'Melbourne Cup' staat bekend als "the race that stops a nation" - iedereen in heel Australië legt zijn werk opzij om 's middags om 15:00 uur naar de paardenrace te kijken op de televisie of het internet of ernaar te luisteren op de radio. Ruim 650 miljoen mensen kijken wereldwijd naar de paardenrace.

Toeschouwers op Flemington Racecourse zijn netjes en kleurrijk gekleed, vrouwen dragen kleurrijke hoeden en jurken, er wordt champagne gedronken en luxe hapjes gegeten. De korenbloem is het symbool van de 'Melbourne Cup' en wordt door mannen in het knoopsgat van de revers gedragen. Bloemen zijn belangrijk voor de 'Melbourne Cup' en Flemington Racecourse staat vol bloeiende rozenstruiken.

Melbourne Cup Day
Een sportwedstrijd in Australië.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten