zondag 25 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nacht van de Vleermuis
Datum:
29 en 30 augustus 2020
28 en 29 augustus 2021

Nacht van de Vleermuis

Datum: zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020
Land / gebied: Internationaal
Soort: Ecologisch
Europese Nacht van de Vleermuis. In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de 'Nacht van de Vleermuis' (International Bat Night) georganiseerd, een initiatief van Eurobats.

In verschillende Europese landen wordt er extra aandacht besteed aan vleermuizen. Ook in Nederland en België zijn er verspreid door het hele land vleermuisactiviteiten en excursies voor jong en oud.

In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging. Samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en de vele vrijwillige excursieleiders wordt de 'Nacht van de Vleermuis' mogelijk gemaakt.

In Vlaanderen wordt de 'Nacht van de Vleermuis' georganiseerd door Natuurpunt.

Een feestdag in België, Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten