Presidents' Day
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Nationale feestdag, Constitutioneel
Verenigde Staten Dag van de President. Iedere derde maandag van februari. Presidents' Day (ook wel Washington's Birthday) is een feestdag in de Verenigde Staten ter ere van de presidenten Washington, Lincoln en alle andere presidenten van de Verenigde Staten. In 2024 valt Presidents' Day / Washington's Birthday op maandag 19 februari .

De feestdag, die nu op de derde maandag van februari valt, was oorspronkelijk bedoeld om de verjaardag van de eerste president, George Washington op 22 februari, te vieren. Vanaf 1885 was het een vrije dag voor alle medewerkers van de federale overheid. Voor die tijd werden er echter ook al festiviteiten georganiseerd rond de verjaardag van Washington.

Na de Amerikaanse Burgeroorlog werd ook de verjaardag van Abraham Lincoln geëerd, op 12 februari. Vanaf 1971 worden beide dagen op één dag, Presidents' Day, gevierd. Deze feestdag geldt overigens in principe alleen voor federale instellingen, hoewel alle staten zelf ook de dag vieren, zij het onder diverse namen als Washington's Birthday, Washington and Lincoln Day en George Washington Day.

Presidents' Day
Op Presidents' Day wordt vaak Washington's Farewell Address publiekelijk voorgedragen. Ook zijn er andere festiviteiten die Washington en Lincoln in het bijzonder en alle presidenten in het algemeen eren.

In sommige staten (o.a. New York en Californië) wordt op 12 februari Lincoln's Birthday gevierd.

Een feestdag in Amerikaans Samoa, Amerikaanse Maagdeneilanden, Noordelijke Marianen, Puerto Rico, Verenigde Staten (USA).