Lincoln's Birthday
Land / gebied: Verenigde Staten
Verenigde Staten In sommige staten van de Verenigde Staten (o.a. in Arizona, Californië, Connecticut, Illinois, Indiana, Missouri en New York) een 'public holiday'. Ter herinnering aan de geboortedag van Abraham Lincoln op 12 februari 1809.

Lincoln's BirthdayAbraham Lincoln (12 februari 1809 - 15 april 1865) was de 16de president van de Verenigde Staten. Hij diende van 1861 tot aan zijn dood in 1865. Lincoln was de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtsperiode werd vermoord.

Lincoln wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse presidenten. Hij wordt geprezen om zijn leiderschap tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij, de versterking van de nationale overheid en de modernisering van de economie.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).