Ronald Reagan Day
Land / gebied: Verenigde Staten (Californie)
Verenigde Staten In de staat Californië is het jaarlijks op 6 februari 'Ronald Reagan Day'. Officieel ingesteld in 2010 door gouverneur Arnold Schwarzenegger ter ere van de 40ste president van de Verenigde Staten, die van 1967 tot 1975 ook gouverneur van Californië was.

Ronald Reagan DayVoordat hij in de jaren zestig een politieke carrière begon, was Ronald Reagan filmacteur en speelde hij in een paar grote producties. In de vroege jaren zestig besloot Reagan zich te concentreren op de politiek. Als kandidaat van de Republikeinse Partij won hij in 1966 de verkiezingen voor het gouverneurschap van Californië en bekleedde hij die positie voor twee termijnen.

In 1976 verloor Reagan de presidentsverkiezingen van Jimmy Carter. In 1980 deed hij een tweede poging voor het presidentschap en won. Daarmee werd hij de eerste (en tot nu toe enige) gouverneur van Californië die president van de Verenigde Staten is geworden. In 1984 werd Reagan herkozen voor een tweede termijn.

Ronald Reagan werd op 6 februari 1911 geboren in Tampico (Illinois) en overleed op 5 juni 2004 aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Ook in Wisconsin is 'Ronald Reagan Day' een officiële 'state holiday'.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).