donderdag 9 december 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Eerste Hulp Dag
Datum:
11 september 2021
10 september 2022

Wereld Eerste Hulp Dag

Datum: zaterdag 11 september 2021
Land / gebied: Wereld
Iedere tweede zaterdag van september is het 'Wereld Eerste Hulp Dag' (World First Aid Day). Deze dag is in 2000 door de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen in het leven geroepen en wordt sindsdien jaarlijks gehouden. 'Wereld Eerste Hulp Dag' vindt in 2021 plaats op zaterdag 11 september.

Wereld Eerste Hulp Dag
'Wereld Eerste Hulp Dag' heeft tot doel bewustzijn te vergroten over hoe eerste hulp letsel kan voorkomen en levens kan redden in het dagelijkse leven en in crisissituaties, alsmede om de toegankelijkheid van de eerste hulp te bevorderen. Evenementen en activiteiten die op deze dag worden gehouden, richten zich vooral op het geven van voorlichting hoe eerste hulp te verlenen.

Ook in Nederland wordt er aandacht besteed aan deze dag. Zo zijn er diverse verenigingen die voorlichtingen geven of EHBO-cursussen organiseren. Het motto is dat 'iedereen eerste hulp kan leren' (en dat eigenlijk ook zou moeten doen). Want niet alleen kunnen we het leren, we kunnen het ook allemaal plotseling eens nodig hebben.

Elk jaar wordt een nieuw wereldwijd thema gekozen en deelnemers worden aangemoedigd om evenementen te organiseren volgens het thema van het huidige jaar.

Deze dag wordt ook wel 'Wereld EHBO Dag' genoemd.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten