Wereldlichtjesdag
Soort: Herdenkingsdag
Elke tweede zondag in december wordt 'Wereldlichtjesdag' gehouden. In 2024 is dat op zondag 8 december. Op deze dag, om 19:00 uur 's avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

Wereldlichtjesdag
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

'Worldwide Candle Lighting' is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland en België wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Een herdenkingsdag in Nederland.