Dankdag voor de Arbeid
Land / gebied: Japan
Japan Kinrô kansha no hi. Nationale feestdag in Japan op 23 november. Deze dag werd in 1948 ingesteld. Het is een dag om elkaar te bedanken voor het werk dat er door het jaar heen is gedaan en de resultaten die dat opleverde.

Dankdag voor de ArbeidDe 'Dankdag voor de Arbeid' is een moderne naam voor het traditionele herfstfeest 'Niinamasai'. Bij dit traditionele feest bracht de Japanse keizers jaarlijks een offer aan de goden met in dat jaar geoogste rijst. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam 'Niinamasai' veranderd om de nieuwe basisrechten voor de arbeiders aan te geven.

In Nagano wordt op deze dag een groot festival georganiseerd om mensen aan te moedigen om na te denken over vrede, mensenrechten en milieu.

Een feestdag in Japan.