Internationale Dag van de Koffie
Land / gebied: Internationaal
Internationale Dag van de KoffieOp 1 oktober 2024 wordt door de leden van de Internationale Koffie Organisatie (ICO) en andere koffieliefhebbers de 'Internationale Dag van de Koffie' (International Coffee Day) gehouden. Veel horecabedrijven schenken op deze dag gratis kopjes koffie. Ook: Wereld Koffie Dag / Internationale Koffiedag.

Op deze dag staat alles wat met koffie te maken heeft centraal: van de boerderij waar de koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop het door de consument gedronken kan worden. De mannen en vrouwen die werkzaam zijn in deze industrie worden op deze dag geëerd.

Met de 'Internationale Dag van de Koffie' wordt ook speciaal aandacht gevraagd voor fairtrade koffie, waarmee boeren een eerlijke beloning krijgen voor hun koffieoogst. In landen waar koffie verbouwd wordt, wordt deze dag uitbundiger gevierd dan in Nederland.

Internationale Koffie Dag

Officieel is 1 oktober de 'Internationale Dag van de Koffie', maar in sommige landen wordt dit op 29/30 september gevierd. Op de laatste zaterdag van september is het in Duitsland 'Tag des Kaffees'. In Nederland is de vierde dinsdag van september Nationale Koffiedag.