Dag van de Margarita
Datum:
De Margarita is één van de populairste cocktails van Amerika. Jaarlijks krijgt deze van oorsprong Mexicaanse shortdrink extra aandacht op 22 februari: Margarita Day.

Het is niet duidelijk wie het recept heeft bedacht, maar het zou bedoeld kunnen zijn als een nette manier om tequila te drinken. Gewoonlijk deed men zout op de rug van de hand om dit op te likken, vervolgens een 'shot' (borrelglaasje) tequila te nemen en daarna een stukje limoen uit te zuigen. Sinds eind jaren '30 / begin jaren '40 van de vorige eeuw wordt de Margarita geserveerd.

IngrediëntenMargarita Day
  • 35 ml tequila
  • 20 ml triple sec
  • 15 ml limoensap

• De Margarita wordt gemaakt met tequila, triple sec en limoensap in de verhouding 7:3:1, vaak geserveerd met zout op de rand van het glas. Mix de tequila met de triple sec en het limoensap met ijsblokjes in een cocktailshaker of een kan. Giet het mengsel in een cocktailglas en garneer met een schijfje limoen. Zout randje? Ga met een partje limoen over de rand van het glas, schep wat zout op een bord en doop de rand van het glas erin. Schenk dan pas de cocktail erin. Men kan ook andere verhoudingen voor een Margarita gebruiken.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.