Wereld Feesten Almanak

Zondag 3 september 2017Datum: zondag 3 september 2017
Land / gebied: Qatar

Op 3 september 1971 werd Qatar onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Er was enige tijd sprake van, dat het land een eenheid zou gaan vormen met de emiraten die tegenwoordig deel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten, maar omdat hier op de datum van onafhankelijkheid nog geen consensus over was, ging dit niet door.


Datum: zondag 3 september 2017
Land / gebied: MonacoDatum: zondag 3 september 2017
Land / gebied: San Marino
Soort: Nationale feestdag

Stichting van San Marino. Festa di San Marino e di Fondazione della Repubblica. Jaarlijks op 3 september een nationale feestdag.


Datum: zondag 3 september 2017
Land / gebied: Australië

In Australië (en Nieuw-Zeeland) wordt Vaderdag op de eerste zondag van september gevierd.


Datum: zondag 3 september 2017
Land / gebied: Duitsland

De 'Dag van het Vaderland' vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van september.


Datum: vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2017
Land / gebied: Wereld (Moslims)
Religie: Islam
Soort: Religieus

10 Dhu 'l-Hijja. Het Offerfeest (Slachtfeest), of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender.

Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap en dat is niet goedkoop (ca. € 300,00).

Tevens het einde van de bedevaart naar Mekka.


Datum: woensdag 30 augustus t/m zondag 3 september 2017
Land / gebied: Saoedi-Arabië (Moslims)
Religie: Islam
Soort: Religieus, Traditioneel (Bedevaart)

8-12 Dhu 'l-Hijja. De Hadj is de jaarlijkse bedevaart naar Mekka die iedere volwassen moslim die daartoe de middelen heeft ten minste eens in zijn leven moet verrichten. De Hadj vindt altijd plaats in het begin van de twaalfde maand van de moslimkalender.

De Hadj brengt hem naar de plaats waar Mohammed de islam heeft gepredikt. Mohammeds 'afscheidsbedevaart' in zijn sterfjaar werd het voorbeeld voor het huidige hadj-ritueel. De relatie met de persoon van Mohammed is voor de moslim een belangrijk aspect van de Hadj. Dit blijkt onder meer uit het bezoek dat veel pelgrims na afloop brengen aan Mohammeds graf in Medina.


Datum: vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2017
Land / gebied: Nederland (Rotterdam)

De Wereldhavendagen is een groot evenement in de haven van Rotterdam. Het is bedoeld om kennis te maken met en een kijkje achter de schermen te geven van de Rotterdamse haven. Het evenement trekt jaarlijks veel bezoekers. De Wereldhavendagen vinden ieder eerste weekend van september (op vrijdag, zaterdag en zondag) plaats.3 september is de 246ste dag van het jaar (de 247ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 119 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1983 Leonardo
  • 1973 Jennifer Paige
  • 1965 Charlie Sheen
  • 1964 Adam Curry
  • 1875 Ferdinand Porsche