Wereld Feesten Almanak

Maandag 3 september 2018Datum: maandag 3 september 2018
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Nationale feestdag

Belangrijke Amerikaanse feestdag op iedere eerste maandag van september.


Datum: maandag 3 september 2018
Land / gebied: Qatar

Op 3 september 1971 werd Qatar onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Er was enige tijd sprake van, dat het land een eenheid zou gaan vormen met de emiraten die tegenwoordig deel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten, maar omdat hier op de datum van onafhankelijkheid nog geen consensus over was, ging dit niet door.


Datum: maandag 3 september 2018
Land / gebied: MonacoDatum: maandag 3 september 2018
Land / gebied: San Marino
Soort: Nationale feestdag

Stichting van San Marino. Festa di San Marino e di Fondazione della Repubblica. Jaarlijks op 3 september een nationale feestdag.


Datum: maandag 3 september 2018
Land / gebied: Luxemburg

Schueberfouer. Jaarlijks zijn de inwoners van Luxemburg op de eerste maandag van september vrij tijdens de twintig dagen durende kermis in de stad (eind augustus-begin september). Geen officiële feestdag maar de meeste mensen brengen een bezoekje aan de kermis.


Datum: zondag 2 en maandag 3 september 2018
Land / gebied: Wereld (Hindoes)
Religie: Hindoeïsme
Soort: Religieus

7/8 Krisjna Bhadrapada. Augustus/september. Een hindoe feest waarbij op de zevende en achtste dag van de donkere helft van de maand Bhadrapada de geboorte van Krishna wordt herdacht.

Een feest met veel muziek, toneel, zang en dans waarbij de verjaardag van Krishna wordt gevierd. Krishna wordt gezien als de volledige incarnatie van de god Vishnu. Hij werd onder erbarmelijke omstandigheden geboren toen zijn ouders gevangen zaten. Het voorlezen uit de Bhagavadgita - een leerdicht van Shri Krishna - staat die dag centraal in de verschillende tempels en bijeenkomsten.3 september is de 246ste dag van het jaar (de 247ste dag in een schrikkeljaar). Hierna volgen nog 119 dagen tot het einde van het jaar.


Vandaag geboren
  • 1983 Leonardo
  • 1973 Jennifer Paige
  • 1965 Charlie Sheen
  • 1964 Adam Curry
  • 1875 Ferdinand Porsche