César Chávez Day
Land / gebied: Verenigde Staten (Californië)
Verenigde Staten César Estrada Chávez (geboren op 31 maart 1927 en gestorven op 23 april 1993) was een Mexicaans/Amerikaanse boerenknecht, vakbondsleider en mensenrechtenactivist.

César Chávez DayHij is medeoprichter van een van de grootste vakbonden in het zuiden van de Verenigde Staten: de United Farmworkers. Zijn werk leidde tot tal van verbeteringen voor arbeiders, arbeiders-organisaties en immigranten. Door landarbeiders wordt hij als held vereerd en wordt gezien als een van de grote Amerikaanse mensenrechtenactivisten naast Martin Luther King jr.

Zijn geboortedag wordt in 4 staten gevierd: Californië, Texas, Arizona en Colorada. In Californië is het een officiele vrije dag voor ambtenaren.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).