Dag van de Strijdkrachten
Land / gebied: Filipijnen
Soort: Militair feest, Beroependag
Filipijnen Ter herinnering aan de oprichting van het Filipijnse leger op 21 december 1935 wordt jaarlijks in de Filipijnen de 'Dag van de Strijdkrachten' gevierd. Geen officiële (vrije) feestdag. Het Filipijnen leger (AFP - Armed Forces of the Philippines) bestaat uit de Filipijnse landmacht, de Filipijnse marine en de Filipijnse luchtmacht

In 1935 werd de Filipijnen door de Verenigde Staten een gemenebest-status toegekend (Gemenebest van de Filipijnen). Het land mocht over een eigen leger beschikken en op 21 december 1935 werd middels de 'National Defense Act' de Filipijnse landmacht in het leven geroepen.

Voor 1935 waren de Filipijnen een territorium van de Verenigde Staten. Het Gemenebest werd gecreëerd met het oogpunt op een overgangsregering gedurende tien jaar waarna het land eindelijk volledig onafhankelijk zou worden.

Een feestdag in Filipijnen.