dinsdag 3 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Boeren
Datum:
3 december 2021
2 december 2022

Dag van de Boeren

Datum: vrijdag 3 december 2021
Land / gebied: Ghana
Soort: Nationale feestdag
Ghana De 'Dag van de Boeren' (Farmers' Day) is een officiële feestdag in Ghana en wordt op de eerste vrijdag van december gevierd. Door de regering ingesteld in 1985 als reactie op een langdurige droogte die de boeren van het land zwaar had getroffen. De dag eert de boeren en vissers van Ghana en hun bijdrage aan de sociaaleconomische ontwikkeling van het land.

De belangrijkste commerciële gewassen die in Ghana worden geproduceerd zijn cacao, palmolie, rubber, katoen, tabak en suikerriet. De belangrijkste voedingsgewassen zijn yam, cassave en maïs.

De 'Dag van de Boeren' wordt gevierd met verschillende activiteiten. Boeren krijgen prijzen voor het gebruik van nieuwe technieken, veehouderijpraktijken, ecologisch bewustzijn en hun bijdrage aan de lokale gemeenschap.

Een feestdag in Ghana.

Zie ook

Actueel

Komende feesten