Dag van de Vlag
Land / gebied: Faerøer-eilanden
Faerøer-eilanden De 'Dag van de Vlag' (Flaggdagur) is een officiële feestdag in de Faeröer waarop de meeste mensen 's middags vrij zijn.

Dag van de VlagDe vlag van de Faeröer bestaat uit een wit vlak met een rood-blauw kruis (een zgn. Scandinavisch kruis).

Het wit staat voor de pure lucht en het schuim van de golven, de kleuren rood en blauw van het kruis zijn afkomstig van een traditionele hoofdtooi op de eilanden.

De vlag is in 1919 in Kopenhagen ontworpen en werd voor het eerst gebruikt in 1931. Op 25 april 1940 hebben de Britse autoriteiten (die de Faeröer op dat moment bezet hielden) de vlag erkend als officiële scheepvaartvlag, om zo schepen van de Faeröer te kunnen onderscheiden van die van het door de Duitsers bezette Denemarken. In 1948 kreeg de vlag de status van landsvlag.

De vlag van de Faerøer-eilanden lijkt op de vlaggen van de buurlanden IJsland en Noorwegen.

Een feestdag in de Faerøer-eilanden.