Día de los Héroes
Land / gebied: Paraguay
Paraguay Dag van de helden. Herdenking sterfdag (1 maart 1870) van Francisco Solano López in de 'Oorlog van de Drievoudige Alliantie' (Triple Alianza).

De 'Oorlog van de Drievoudige Alliantie' (1865-1870) was de oorlog van Paraguay tegen een alliantie bestaande uit Brazilië, Argentinië en Uruguay. Het was de ergste oorlog die het Zuid-Amerikaanse continent ooit gekend heeft. Door toedoen van Paraguay werd de helft van het werelddeel in een totale oorlog meegesleurd.

Francisco Solano López (24 juli 1827 - 1 maart 1870) was president van Paraguay van 1862 tot zijn dood in 1870. Na een bezoek aan Europa was hij erg geïnteresseerd geraakt in Napoleon Bonaparte. Hij begon een oorlog tegen alle buurlanden, waardoor Paraguay uiteindelijk een groot deel van zijn grondgebied kwijtraakte.

Schattingen van het aantal slachtoffers lopen uiteen van 50% tot 80% van de Paraguayaanse bevolking.

Een feestdag in Paraguay.